header_podcastside

Våre historier – sesong 3

I sesong 3 tar vi deg med inn i etterretningens verden.

Etterretning er menneskets ønske om å si noe om det usikre. Om å prøve å forutse hva som vil skje om en dag, en uke, en måned. Men er det mulig å predikere noe som ennå ikke har skjedd?

I sesong 3 møter du «Markus» og kollegaene hans i Etterretningsbataljonen. De må gjøre mange vanskelige vurderinger. Hva avgjør om du stoler på noen? Hvor sannsynlig er det at det som blir sagt, stemmer? Og hva vil det egentlig si å være pålitelig?

Ny episode hver torsdag framover.

Episode 3: Det ringer i kofferten

PLATE 07_MASTER (0-00-04-15)

På bordet foran dem ligger det en oppslått koffert. I den ligger det gamle Nokia-telefoner. Nå ringer det i en av dem. Han som ringer har en viktig beskjed. Men hvem er han? Og stemmer beskjeden- eller er det en felle?
 

Episode 2: Hvor skal vi lete?

I gatene rundt «Markus» skjuler det seg allianser, konflikter, koder og intensjoner. Hvem har makt? Og hvem kan han stole på?

På etteretningsspråket snakker man gjerne om hemmeligheter, mysterier og kompleksiteter. Det gjør seg gjeldende også når Etterretningsbataljonen reiser til Afghanistan.

 

Episode 1: På innsiden

END PLATE_MASTER (0-00-02-09)

Etterretning er menneskets ønske om å si noe om det usikre. Om å prøve å forutse hva som vil skje om en dag, en uke, en måned. Men er det mulig å predikere noe som ennå ikke har skjedd?

Du møter «Markus» og kollegaene hans som må gjøre mange vanskelige vurderinger. Hva avgjør om du stoler på noen? Hvor sannsynlig er det at det som blir sagt stemmer? Og hva vil det egentlig si å være pålitelig?

**

Gjennom disse episodene får du et innblikk i hele etterretningsprosessen, fra et spørsmål blir stilt- til rapportene havner på bordet hos de som skal ta avgjørelsene. Serien følger Etterretningsbataljonen i Hæren.

Sesong 3 følger Etterretningsbataljonen i Hæren. Du kan lese mer om avdelingen her. Fikk du lyst til å prøve deg som MI-operatør eller MI-analytiker? Avdelingen søker personell nå.