Forsvarets stabsmusikkorps på Akershus festning

Forsvarets stabsmusikkorps

Forsvarets største militærkorps med tilholdssted på Akershus festning i Oslo

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med tilholdssted på Akershus festning. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og avdelinger i Forsvaret. Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott.

Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer. I jubileumsåret har korpset gitt ut to CDer som viser spennvidden i repertoaret; Jazz-/storbandplata «It’s Magic» med det unge sangtalentet Angelina Jordan og «Tre konger» med marsjer og klassisk musikk.

Avlysninger i november

Forsvarets musikk følger myndighetenes føringer nasjonalt, regionalt og lokalt for smittebegrensende tiltak. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse våre konserter i november i  tråd med disse påleggene. Forsvarets musikk ønsker å være en pådriver for godt smittevern og tar vår del av denne viktige dugnaden.

Dersom vi alle følger nøye med på råd og anbefalinger fra helsemyndighetene, vil vi snart kunne møtes igjen til gode og trygge konsertopplevelser. 

Forsvarets stabsmusikkorps og Knut Marius fremfører BlimE-sangen

Ridehuset scene

Med glimrende akustikk og historisk beliggenhet på Akershus festning er Ridehuset Scene et unikt konsertlokale i Oslo.

Pil til høyre
Ridehuset-karusell
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på vår aktivitet