Kongelige norske marines musikkorps marsjerer på slottsplassen i forbindelse med Stortingets åpning 2020

Kongelige norske marines musikkorps

Marinemusikken holder til på Karljohansvern i Horten, og fyller 200 år i 2020!

Kongelige norske marines musikkorps har sin base på Karljohansvern i Horten, og er sammen med Forsvarets stabsmusikkorps det korpset som har flest konstitusjonelle oppdrag på vegne av Kongehuset, regjeringen og Stortinget. Korpset samarbeider også tett med andre militære avdelinger på hele Østlandet.

Korpset er et populært og egenartet ensemble, som med sine 27 profesjonelle musikere løser oppdrag både i inn- og utland. Marinemusikken vant Spellemannsprisen i 2003, og har gjennomført turnéer og konsertoppdrag i USA, Vietnam, Russland, Frankrike, Kina og Spania. Ved flere anledninger har korpset vært i Afghanistan og spilt for norske og utenlandske tropper. Korpset har holdt konserter sammen med en rekke musikalske storheter innenfor så og si alle musikalske genre.

I 2020 feirer korpset 200 år.

Fra signalører og barberere til viktige kulturbærere

Med musikken som våpen har de tjenestegjort som signalører, barberere og offisersunderholdning på våre fartøy. I nyere tid har de representert Forsvaret nasjonalt og internasjonalt, og har flere ganger vært i Afghanistan. I år feirer «Marinemusikken» 200 år som viktige kulturbærere i Forsvaret.

Pil til høyre
KNMM 2014 Ubåt
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Hold deg oppdatert på våre aktiviteter