Emneside for CBU1501 Stridsteknikk

Studiepoeng
0
Studieår
2018
Engelsk emnetittel
Combat Technique

Hva lærer du

Emnet inkluderer grunnleggende soldatutdanning (GSU 1 Hær) og gir kadettene grunnleggende enkeltmannsferdigheter. Dette skal sammen med utvalgte lagsdriller gi studentene forutsetning for å kunne lede mindre enheter og ivareta sine primæroppgaver også under krevende forhold. Som en del av avdelingesperioden i GSU 1 vil elevene få følgende kurs: Sanitet nivå 2 og Multi Rolle Radio nivå 1 og 2. 

Emnet skal sammen med faget våpentjeneste bidra til at kadettene identifiserer seg med profesjonens krav til de grunnleggende militære ferdighetene. Ambisjonen er at studentene får et grunnlag innen emnet som kan videreutvikles uavhengig av hvilken forsvarsgren/DIF de vil tjenestegjøre i som befal. Frem til og med 3. semester er fokuset i emnet grunnleggende ferdigheter for å ha forutseninger for å gjennomføre OR-5 utdanningen ved befalskolen, mens det i 4. semester er fokus på GSU avdelingsperiode.

  1. Forelesninger, kurs, trening og øvelser.

    • UD17-2 Soldaten i felt
    • FR 6-21 Fotlagsreglement
    • Håndbok for fottroppen i felt
    • Radiolaget i felt
  2. Vurderingsform: Mappevurdering, individuell

    Karakterskala: Bestått / ikke bestått

    Bestått kravene som stilles til Godkjent soldat i 1) Stridsteknikk, 2) CBRN, 3) Sanitet Nivå 2 kurs 4) Sambandstjeneste innen utgangen av 3. semester.