Egen­erklæringen

Egenerklæringen er første steg på veien til en tjeneste i Forsvaret. Den er obligatorisk for hvert årskull og fylles ut her på nettet. Ta egenerklæringen på alvor og svar ærlig. Svarene dine avgjør om vi kaller deg inn til sesjon.

Svar på egenerklæringen
Det er fremdeles mulig å svare på egenerklæringen for deg som ikke rakk det innen fristen. Du finner egenerklæringen på Min side.

Hva er egenerklæringen?

Egenerklæringen sendes ut til hvert årskull i løpet av året de fyller 17 år. Det er et obligatorisk spørreskjema som du skal fylle ut på Min side. I skjemaet svarer du på ting som:

  • Helsen din
  • Fysisk form
  • Motivasjonen din
  • Interessene dine
  • Ønsker
  • Personlighetstest

Ut fra svarene dine avgjør vi om du skal kalles inn videre til sesjon. Sesjon er neste skritt på veien til førstegangstjeneste, utdanning eller en jobb i Forsvaret. Nesten halvparten går videre til sesjon.

Sesjon
Når Forsvaret har fått inn alle svarene fra egenerklæringen, blir nesten 1 av 2 kalt til sesjon. På sesjon tester vi deg fysisk, teoretisk og medisinsk.
Førstegangstjeneste
Rundt halvparten av dem som kommer til sesjon, blir deretter innkalt til førstegangstjeneste. Tjenesten gir mange muligheter for sosial og personlig utvikling.

Utdanning i Forsvaret

Forsvaret utdanner ingeniører, flygere og ledere – for å nevne noe. Du trenger ikke militær erfaring, og du avtjener førstegangstjenesten under utdanningen.

Pil til høyre
Ingeniør skole elev Tonje Walle Skaastad fra Forsvarets høgskole cyber ingeniør skole på vinter øvelse i Norge
Fant du det du lette etter?
Ja, jeg fant det jeg lette etter
Nei. Jeg fant ikke det jeg lette etter.
0/500 TEGN
Kryss av Ja eller Nei for å sende inn skjemaet
Ops! Her gikk noe galt