ml2014-1169

Forsvarets veteransenter

Et aktivitets- og rekreasjonssenter – eksklusivt for Forsvarets veteraner og deres familier

Velkommen til Forsvarets veteransenter! Veteraner og deres familier kan benytte senteret både før, under og etter tjeneste i internasjonale operasjoner. De fleste opphold er gratis, så lenge du bestiller i god tid. Opphold er også gratis for familiemedlemmer til en som tjenestegjør ute.

Hit kan alle Forsvarets veteraner komme, uansett når og hvor du tjenestegjorde.

 1. Innendørs

  ml2014-7970

  På veteransenteret er det mye å finne på! Oppvarmet svømmebasseng med tilhørende badstue, god utstyrt treningsrom, lekerom for barn, bibliotek og TV-stuer med spill og film. Vil du spille biljard, bordtennis, dart eller skyte med luftgevær er det også muligheter for det. Og mer til.

  Veteransenterets kjøkken lager de deiligste retter, og serverer fire måltider hver dag, som er inkludert i oppholdet.

  En egen mini-kennel med oppvarmet hundehus kan benyttes etter nærmere avtale. Husdyr er ikke tillatt, med unntak for førerhund.

  Utendørs

  ml2014-7913

  Med plassering ved det idylliske Bæreiavannet og skogen like utenfor døra er det gode muligheter for aktiviteter både på land og til vanns. Naturen rundt byr på flott turterreng, og på senteret kan du låne kajakk, kano, ski, turutstyr og fiske- og jaktutstyr. Senteret har også fiskekort for fiske i Bæreiavannet. På området finner du også senterets egen minigolfbane og ballbinge.

  I nærmiljøet

  ml2019-6863

  Veteransenteret har en rekke avtaler med aktører i nærmiljøet, som gjestene kan benytte seg av. Gjester på senteret spiller bowling gratis i den lokale bownlinghallen. Det er også mulig å prøve seg på golfbanen eller ri hest på hestesenteret (ekstra kostnad, ta kontakt ved bestilling).

  Gjensynstreff

  Per Christian

  ​​​​​Mange veteraner ønsker vil gjerne arrangere gjensynstreff for å se igjen gamle kollegaer fra tjenesten ute. Forsvarets veteransenter tilbyr veteraner å gjennomføre treff på senteret. Treffet må være for en hel avdeling, stab eller tilsvarende​, som har tjenestegjort som en del av et norsk bidrag i en militær operasjon i utlandet. Treffet må være åpent for alle som tjenestegjorde i avdelingen, under en felles sjef.

  På veteransenteret er det plass til treff med opp til 70 personer. Ved større gjensynstreff vil det være påmelding til treffet, med «først til mølla»-prinsippet.

  Søk om gjensynstreff her.

 2. Søk om opphold

  ml2014-0664
  Rommene våre

  Veteransenteret har både enkeltrom, dobbeltrom og familierom. Enkeltrommene har også en sovesofa, og kan faktisk romme opptil tre personer. Familierommene har egen stue med TV og kjøkken.

  Hva koster det?

  De fleste opphold er gratis. Vi behandler alle søknader hver torsdag, så du må søke innen torsdagen før du ønsker opphold. For veteraner (og familie) som får opphold er dette gratis. Dersom du ønsker å benytte veteransenteret for eksempel på gjennomreise eller lignende, betaler du en døgnpris på 405,– per person i helg og 440,– per person i ukedager.

  For alle gjester er fullpensjon inkludert, altså fire måltider om dagen på hverdager og tre måltider om dagen i helgene.

  Søk om opphold

  Send oss en e-post. Husk å skrive i om du har noen spesielle ønsker for oppholdet. Oppholdet er ikke bestilt før du har fått en bekreftelse fra veteransenteret.

  Har du behov for flyreise?
  Flyreiser i Norge kan bestilles og dekkes av Forsvaret der det er behov for å reise med fly. I spesielle tilfeller kan Forsvaret, etter søknad, også dekke andre reiseutgifter.

 3. Her finner du oss

  ml2014-1169

  Adresse
  Bæreiavegen 588, 2208 Kongsvinger

  Kollektivt
  Ta toget til Kongsvinger stasjon. Fra stasjonen er det ca. 10 minutter med taxi.

  Bil
  veibeskrivelse på Google Maps.

  Telefon
  62 82 01 00

  E-post
  [email protected]

Aktiviteter

 • 5.-8.august: Helgeopphold for par og familier. Søknadsfrist: 30.juni.
 • 16.-30.august: Oppholdsperiode. Søknadsfrist: 4.august.
 • 30.august-6.september: Uke-/helgeopphold. Søknadsfrist: 11.august.
 • 6.-13-september: Uke-/helgeopphold. Søknadsfrist: 18.august.
 • 13.september-4.oktober. Rekreasjonsuker, høst. Søknadsfrist: 11.august.
 • 4.-11.oktober og 11.-18.okotober: Høstferieuker for familier. Søknadsfrist: 1.september.
 • 29.-31.oktober: PREP-kurs. Mer informasjon kommer senere.

 

For å få ytterligere informasjon eller for å søke om opphold, kontakt oss på e-post [email protected] eller på telefon 62820100.