ml2014-1169

Forsvarets veteransenter

Et aktivitets- og rekreasjonssenter – eksklusivt for Forsvarets veteraner og familiene deres.

Velkommen til Forsvarets veteransenter! Veteraner og deres familier kan benytte senteret både før, under og etter tjeneste i internasjonale operasjoner. De fleste opphold er gratis, så lenge du bestiller i god tid. Opphold er også gratis for familiemedlemmer til en som tjenestegjør ute.

Hit kan alle Forsvarets veteraner komme, uansett når og hvor du tjenestegjorde.

 1. Innendørs

  ml2014-7970

  På veteransenteret er det mye å finne på! Oppvarmet svømmebasseng med tilhørende badstue, god utstyrt treningsrom, lekerom for barn, bibliotek og TV-stuer med spill og film. Vil du spille biljard, bordtennis, dart eller skyte med luftgevær er det også muligheter for det. Og mer til.

  Veteransenterets kjøkken lager de deiligste retter, og serverer fire måltider hver dag, som er inkludert i oppholdet.

  En egen mini-kennel med oppvarmet hundehus kan benyttes etter nærmere avtale. Husdyr er ikke tillatt, med unntak for førerhund.

  Utendørs

  ml2014-7913

  Med plassering ved det idylliske Bæreiavannet og skogen like utenfor døra er det gode muligheter for aktiviteter både på land og til vanns. Naturen rundt byr på flott turterreng, og på senteret kan du låne kajakk, kano, ski, turutstyr og fiske- og jaktutstyr. Senteret har også fiskekort for fiske i Bæreiavannet. På området finner du også senterets egen minigolfbane og ballbinge.

  I nærmiljøet

  ml2019-6863

  Veteransenteret har en rekke avtaler med aktører i nærmiljøet, som gjestene kan benytte seg av. Gjester på senteret spiller bowling gratis i den lokale bownlinghallen, og kan bade gratis i Kongsbadet. Det er også mulig å prøve seg på golfbanen eller ri hest på hestesenteret (ekstra kostnad, ta kontakt ved bestilling).

  Gjensynstreff

  Eksteriør bilde av Forsvarets veteransenter på Bæreia / From Armed Forces veteran center at Bæreia

  ​​​​​Mange veteraner ønsker vil gjerne arrangere gjensynstreff for å se igjen gamle kollegaer fra tjenesten ute.

  Forsvarets veteransenter tilbyr veteraner å gjennomføre treff på senteret. Treffet må være for en hel avdeling, stab eller tilsvarende​, som har tjenestegjort som en del av et norsk bidrag i en militær operasjon i utlandet. Treffet må være åpent for alle som tjenestegjorde i avdelingen, under en felles sjef.

  På veteransenteret er det plass til treff med opp til 70 personer. Ved større gjensynstreff vil det være påmelding til treffet, med «først til mølla»-prinsippet.
   

   

  Søknad til gjensynstreff

  På grunn av begrenset kapasitet må du søke om å gjennomføre gjensynstreff, og det blir gjort en prioritering blant innsendte søknader.

  Den som ønsker å arrangere et gjensynstreff må sende søknad via søknadslenken under, innen utgangen av april året før man ønsker treff. Alle søknader behandles etter søknadsfristen. Svar på søknadene sendes ut i slutten av juni.

  Ved for mange søknader vil disse prioriteres først:

  • Jubileum for kontingenten (5 år, 10 år, 20 år og så videre siden tjenesten)
  • Avdelinger som ikke har gjennomført treff på Forsvarets veteransenter tidligere.
  • Spesielt belastede avdelinger, eller spesielle hendelser i løpet av kontingenten.

  De som får plass må bekrefte at de fortsatt ønsker å gjennomføre treff når de får svar på søknaden. De som eventuelt ikke får plass blir satt på venteliste, og kan få muligheten til å få plass om andre må avlyse.Invitasjoner og påmelding håndteres av veteransenteret. Invitasjoner sendes ut rundt tre måneder før treffet, og svar fra deltagerne må være inne i henhold til fristen som står i invitasjonen. For at treffet skal kunne gjennomføres må det normalt være minimum 10 påmeldte.

  Send din søknad
  Send oss en søknad om gjensynstreff.
 2. Søk om opphold

  ml2014-0664

  Rommene våre

  Veteransenteret har både enkeltrom, dobbeltrom og familierom. Enkeltrommene har også en sovesofa, og kan faktisk romme opptil tre personer. Familierommene har egen stue med TV og kjøkken.

  Hva koster det?

  De fleste opphold er gratis. Vi behandler alle søknader innen en uke, så du bør søke senest uken før du ønsker opphold. For veteraner (og familie) som får opphold er dette gratis. Dersom du ønsker å benytte veteransenteret for eksempel på gjennomreise eller lignende, betaler du en døgnpris per person:

  • Helpensjon ukedag (4 måltider): 600,– kr
  • Helpensjon helg (3 måltider): 555,– kr
  • Halvpensjon (kun frokost): 395,– kr

  Søk om opphold

  Send oss en e-post. Husk å skrive i om du har noen spesielle ønsker for oppholdet. Oppholdet er ikke bestilt før du har fått en bekreftelse fra veteransenteret.

  Har du behov for flyreise?

  Flyreiser i Norge kan bestilles og dekkes av Forsvaret der det er behov for å reise med fly. I spesielle tilfeller kan Forsvaret, etter søknad, også dekke andre reiseutgifter.

 3. Her finner du oss

  ml2014-1169

  Adresse
  Bæreiavegen 588, 2208 Kongsvinger

  Kollektivt
  Ta toget til Kongsvinger stasjon. Fra stasjonen er det ca. 10 minutter med taxi.

  Bil
  veibeskrivelse på Google Maps.

  Telefon
  62 82 01 00

  E-post
  veteransenteret@mil.no

Kontakt oss

For å få ytterligere informasjon, eller for å søke om opphold, kontakt oss på e-post veteransenteret@mil.no eller på telefon 62 82 01 00.