2021-08-23 Herculesbidrag Kabul Bakke1

Presseinvitasjon: Mottakelse av militært personell fra Kabul

Mandag kommer de siste norske soldatene fra Afghanistan hjem til Norge. Pressen inviteres til å dekke hjemkomsten.

Etter 20 års deltakelse i allierte operasjoner i Afghanistan, har Norge nå ikke lenger soldater eller militært personell i Afghanistan. De siste norske soldatene forlot Hamid Karzai internasjonale lufthavn i Kabul mandag klokken 04.34 norsk tid.

Styrken ankommer Gardermoen militære flyplass på kvelden mandag 30. august. Vi kan per nå dessverre ikke gi noe eksakt ankomsttidspunkt, siden dette er i stadig endring. Det er cirka én time forsinkelse i henhold til opprinnelig plan, og oppmøte for pressen er nå oppdatert til senest klokken 18.30 mandag.

Sammen med forsvarsledelsen vil forsvarsminister Frank Bakke-Jensen møte det norske personellet når de lander på Gardermoen. Statsråden vil være tilgjengelig for pressen sammen med forsvarssjef Eirik Kristoffersen, sjef Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo, sjef Forsvarets spesialstyrker Torgeir Gråtrud, sjef Forsvarets sanitet Jon Reichelt og sjef Luftforsvaret Rolf Folland, etter at de har snakket med dem som er kommet hjem.

I tråd med Forsvarets program for ivaretakelse av personell som har deltatt i internasjonale operasjoner, kommer soldatene fra Kabul til å bli skjermet for pressen nå i første omgang. Soldatene blir derfor ikke tilgjengelig for intervju mandag.

Informasjon til pressen

  • Tidspunkt for oppmøte: Mandag 30. august, senest klokken 18.30. Ta med gyldig pressekort og ID.
  • Sted: Gardermoen militære flyplass – vaktinngang. Trykk her for veibeskrivelse (pfd).
  • Påmelding: Påmelding skjer per e-post til [email protected] innen klokken 15.00 mandag. Vi trenger navn og telefonnummer til de som skal delta, og registreringsnummer på bilen dere ønsker å bruke inne i leiren.
  • Ved spørsmål til pressearrangementet, ta kontakt med Preben Aursand ved kommunikasjonsavdelingen i Forsvarets operative hovedkvarter på tlf. 477 90 501.
  • Vi ber om at alle tar hensyn til gjeldende retningslinjer for covid-19.
  • Oppdatert informasjon og bakgrunn finnes på siden www.forsvaret.no/afghanistan