Humlegård Odd Reidar

Odd Reidar Humlegård

Avdeling
Institutt for forsvarsstudier
Stilling
Direktør
Tittel
Leder Senter for strategiske kurs

Humlegård er direktør og leder for Senter for strategiske kurs ved FHS/Institutt for forsvarsstudier.

Humlegård jobbet som politibetjent med patruljetjeneste og etterforskning før han begynte som politiadvokat og senere som politiinspektør, sjef for retts- og påtale og stedfortreder for politimesteren i Telemark.

Han har vært assisterende sysselmann på Svalbard, sjefskonsulent i Det Norske Veritas, sjef for Utrykningspolitiet og sjef for Kripos.

Fra 2012 til 2018 var han politidirektør med ansvar for gjennomføring av en omfattende reform i politiet. Etter avsluttet åremål jobbet han i Utenriksdepartementet og senere som Interpols spesialrepresentant til FN i New York og Wien, før han begynte ved FHS i juni 2023.

Humlegård har nasjonal og internasjonal erfaring som styreleder og fra styrearbeid i forskjellige virksomheter, interesseorganisasjoner innen fag og ledelse og fra akademia.

Han har befalsutdannelse, Statens Politiskole og er utdannet cand jur fra UiO. Han har en mastergrad i ledelse og organisasjonsutvikling fra Handelshøyskolen BI og har gjennomført Senior Course ved Nato Defence College i Roma og det britiske politiets topplederprogram: Strategic Command Course ved College of Policing i Bramshill.