_S0A9717

Ny sjef HV-17: – Har fått selve drømmejobben

Oberstløytnant Bernt Normann Lockert ble torsdag ny sjef for Finnmark heimevernsdistrikt (HV-17).

Det var sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen, som formelt satt inn Lockert som ny sjef under en høytidelig seremoni i Garnisonen i Porsanger torsdag formiddag. 

Samtidig ble oberstløytnant Stein Ulvolden Høye takket av som sjef HV-17. Høye har vært sjef siden september 2015. Høye skal videre til ny jobb ved Forsvarsstaben i Oslo.

– Jeg har hatt fem fantastiske år i HV-17, ikke minst på grunn av alle de flotte kollegaene har jobbet sammen med alle disse årene, alle jeg har møtt i styrkestrukturen og alle samarbeidspartnerne jeg har møtt på min vei. Jeg vil ønske Lockert lykke til i jobben, sier Høye.

_S0A9682.jpg
Tidligere sjef HV-17 Stein Høye, sjef Heimevernet Elisabeth Michelsen og ny sjef HV-17 Bernt Normann Lockert.

Drømmejobben

Bernt Normann Lockert har bred erfaring fra Forsvaret. Han startet sin karriere med å gå Befalsskolen for infanteriet i Nord-Norge i 1990-1991. Siden da har han vært innom flere stillinger i Forsvaret, blant annet Sanitetsbataljonen, Brigade Nord-ledelsen og i Hærstaben. 

Normann Lockert har også erfaring fra internasjonale operasjoner fra blant annet Afghanistan og har bred utdannelse både militært og sivilt. 

Før han ble sjef HV-17 jobbet Normann Lockert som senior stabsoffiser struktur ved Hærens våpenskole. 

Ifølge Lockert selv har han nå fått drømmejobben.

– Sjef HV-17 er drømmestillingen min og en type tjeneste jeg har ventet lenge på. Samtidig mener jeg dette må være den fineste sjefsstillingen i hele Forsvaret og jeg føler meg veldig privilegert som har fått den, sier Lockert.

_S0A9724.jpg
Nytt command team HV-17: Sjefssersjant Elling Ellingsen og ny sjef HV-17 Bernt Normann Lockert.

Stort handlingsrom

Lockert har i løpet av november og desember hatt overlapping til den nye jobben sammen med avtroppende sjef Høye. I løpet av den tiden har Lockert innsett mer og mer at jobben gir han et stort handlingsrom.

– Finnmark er et satsningsområde og kanskje den plassen hvor det skjer mest innenfor landmakten i Forsvaret akkurat nå. I tillegg til at HV skal fornyes og utvikles så skal Hæren vokse i Finnmark og det vil også påvirke HV-17 positivt. Dessuten er det utrolig mye flinke folk her både i HV og Hæren, sier Lockert, som også ser fram til å jobbe med de sivile samarbeidspartnerne til HV-17.

– Det er et veldig positivt fokus på det sivil-militære samarbeidet i Finnmark. Fylkesmann og politimester er begge veldig fokusert og krystallklar på at HV har en nøkkelrolle i samarbeidet fremover. Dette er og blir et fokusområde for meg.

_S0A9645.jpg
Det var sjef Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen som satte inn ny sjef HV-17 Bernt Normann Lockert under en høytidelig seremoni på Porsangmoen.

Lockert mener Stein Ulvolden Høye har gjort en kjempejobb som sjef HV-17 de siste fem årene.

– Det blir store sko for meg å fylle. Jeg skal videreføre alt det gode som er gjort til nå og samtidig følge opp den store utviklingen som skal være i forsvaret av Finnmark fremover, fastslår Lockert.