drengre 1 square

DRENGR

Veteranaktiviteter 2023

I 2023 er to hovedtyper arrangementer vi vil gjennomføre for veteraner:

1. Månedlige veteranhelger på veteranhytta vår. 

Her er det mulig å dyrke friluftsliv, med fiske, fjellturer, jakt m.m. sammen med andre veteraner.

Vi har i 2023 en ny veteranhytte med bedre overnattingskapasitet og noe bedre fasiliteter og vi gleder oss til å ønske velkommen.

2. Tema/spillkvelder

En gang i måneden arrangerer vi en temakveld med et foredrag om en konkret krig/konflikt i historien, og så gjennomfører i vi ett elle flere strategi/krigsspill som tar for seg denne perioden. F. eks. vil vi ta for oss Første verdenskrig, og spille spill som "Paths of Glory"og "The Lamps are going out all over Europe", som gir et godt innblikk i de strategiske valgene som ble gjort historisk og de utfordringene som den tids ledere sto overfor. 

Det spilles på ulike nivå, strategisk, taktisk og operasjonelt.

Det er erfarne strategispillere tilstede og nybegynnere er hjertelig velkommen, enten bare for å få med seg foredraget og ha det hyggelig med andre veteraner, eller til å delta aktivt i spillene.

 

I tillegg vil vi i 2023 arrangere flere kurs med ulike temaer, både friluftsrelatert (fluefiske, bruk av gps etc.) og mer praktisk relatert, som f.eks. kurs i psykisk førstehjelp.

Følge med på vår hjemmeside og her på forsvaret.no for oppdatert oversikt over hvilke dager og hvor de ulike aktivitetene blir arrangert.

Veteranhytta DRENGR

Kurskalender/Aktivitetskalender