Oberstløytnant Rune Arntzen med kona Line Arntzen og barna Marcus og Caroline Arntzen hjemme i Narvik

Brøt opp og flyttet nordover

Da Rune Arntzen fikk tilbud om jobb på Evenes flystasjon, var ikke familien i tvil om hva de skulle gjøre. Nå har det blitt hus i Narvik, og familien på tre har blitt til fire.

Rune (46) og Line (37) Arntzen bodde i Son, en kystperle sør for Oslo. Her trivdes de med gode venner, og nærhet til både sjøen og storbyen.

Men da tilbudet om å få være med å bygge opp Evenes flystasjon kom, var det likevel noe som lokket dem.

– Jeg hadde bodd sørpå i over 20 år og trivdes egentlig veldig godt. Så har det seg sånn at vi begge er nordfra, Line fra Beisfjord og jeg fra Ballangen, så da tenkte vi det var en bra mulighet å ta turen nordover igjen, forteller Rune, oberstløytnant med kontorplass i hovedkvarteret inne på Evenes flystasjon.

Kjøpte hus

Flyttelasset gikk nordover i juli 2019. Først til en forsvarsbolig i Ramsund. Ikke lenge etterpå ble det kjøp av eget hus i Narvik. Fra stua et godt stykke opp i fjellsida utenfor sentrum, ser de ut over hele byen, fjorden og de fantastiske fjellene rundt.

På gulvet har Marcus på to år fått fart på en sparkesykkel, mens lillesøster Caroline, som bare er seks uker gammel, trives foreløpig best i armene på mamma. Hunden Ibux sitter tålmodig og passer på alle husets tobeinte.

– Å flytte nordover var i felles interesse. Det har aldri vært sånn at jeg har måttet henge med etter jobben til Rune i Forsvaret, forklarer Line, som har fått jobb i et legekontor i byen.

Like lang tid til jobb

For Rune sin del tar det i underkant av 50 minutter å kjøre ut til jobben på flystasjonen på Evenes, omtrent det samme han brukte fra Son og til Oslo, minus all køen.

Forsvarskarrieren begynte han i Hærens ingeniørskole, før han senere gikk over til Luftforsvaret på Rygge. Han har jobbet med byggsikring i Forsvarsbygg, og var en periode i Kommunal- og moderniseringsdepartementet med ansvar for sikring av departementene rundt i Oslo sentrum.

20210526tk_I2593.jpg
Oberstløytnant Rune Arntzen på kontorplassen inne på Evenes flystasjon.

Når de ikke er på jobb er det naturen som lokker.

– Her har du alt. Skianlegget ligger rett borti her. Du kan dra ut og fiske eller gå tur i fjellet, forteller Line, som legger til at nærheten til besteforeldre som mer enn gjerne følger opp barnebarna er en god bonus med flyttingen.