FN_20201027-IMG_5240

Kontreadmiral Rune Andersen er ny sjef Sjøforsvaret

Kontreadmiral Rune Andersen overtok i dag som sjef Sjøforsvaret. Avtroppende sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, trer neste uke inn som sjef Etterretningstjenesten.

Rune Andersen (51) har vært sjef Marinen siden 2018. Hans forsvarskarriere startet i nettopp Marinen i 1988, hvor Andersen tjenestegjorde på ulike missiltorpedobåter (MTB) mellom 1992 og 2003. Jobben som sjef Sjøforsvaret er noe han frem til å ta fatt på. 

– Jeg tar over en forsvarsgren som har vist en evne til utvikling og til å levere når det kreves. En forsvarsgren som preges av samhold og arbeid mot felles mål. En forsvarsgren hvor folk kommer sammen og støtter hverandre både i motgang og i medgang, sa kontreadmiral Andersen under sjefsskiftet.

Tidligere har Andersen tjenestegjort i Forsvarsdepartementet, som prosjektleder for utviklingen av regjeringens langsiktige plan for forsvarssektoren. Nå er det hans tur til å lede og forme Sjøforsvaret i tiden fremover.

– Vi har en tydelig forsvarssjef som er i ferd med å oppdatere måten vi leder og kommuniserer på i Forsvaret, og som er klar i sine prioriteringer. Sjøforsvaret kommer til å følge den kursen han har staket ut og fylle den med et maritimt innhold, fortsatte kontreadmiralen.

Forsvarssjef general Eirik Kristoffersen var tilstede på Haakonsvern for å delta på sjefsskiftet. Forsvarssjefen fortalte at han har høye forventninger til kontreadmiralen, og at Andersens erfaringer og personlige egenskaper gjør ham godt rustet til å lede Sjøforsvaret.

Avtroppende sjef Sjøforsvaret, kontreadmiral Nils Andreas Stensønes, avslutter en lang karriere i Sjøforsvaret og blir neste uke sjef Etterretningstjenesten. Under sjefsskiftet benyttet kontreadmiralen anledningen til å takke sine kolleger.

– Det har vært et privilegium å få jobbe sammen med dere, som ansatt, som kollega og som sjef. Jeg er stolt over det Sjøforsvaret er og det vi leverer, for forsvaret av Norge.

I løpet av Stensønes' tid som sjef Sjøforsvaret har antallet kystvaktfartøyer økt fra 13 til 15, logistikkunderstøttelsen er styrket gjennom KNM Maud og oppgradering på basene, og alle Sjøforsvarets fartøy har seilt mer.