IMG_3788

Våre historier

I denne podkasten kommer du tett på personellet i det norske Forsvaret. Du får høre hvilke dilemmaer de står i og hvordan de reagerer når det virkelig gjelder.

Sesong 6 av Våre historier: «Gateslaget i Caglavica»

Da Thomas var 19 år måtte han kjempe med skjold og batong mot 12 000 rasende demonstranter i Kosovo, sammen med 200 jevnaldrende norske medsoldater.

I den nye sesongen av Våre historier tar vi deg med til Kosovo i mars 2004, og til den siste norske hærstyrken på Balkan. Siden starten av 1990-tallet har krigen herjet i det som en gang var landet Jugoslavia, men nå tror de fleste at stridighetene er over. Helt til det koker over utenfor en liten kosovo-serbisk landsby.

Gjennom to døgn blir de pepret med stein, jernstenger og molotovcocktails.

Du får høre om Glenn som må skyte for å redde både norske og svenske soldaters liv. Om sykepleier Hilde som må ta avgjørende valg.

Og da de tror de endelig kan slappe av, får bataljonsjef Aril et nytt oppdrag i fanget. Et oppdrag han frykter vil koste den norske avdelingen liv.

Sesong 3: Bli med inn i etterretningens verden

Bildet som møter norske soldater på bakken er ofte komplekst. Situasjonene er kaotiske, kroppen er full av adrenalin og avgjørelser må tas raskt.

Hvordan er det å oppdage at en selvmordsbomber fra IS er på vei mot deg? Eller å velge hvor mye risiko du skal utsette laget for?

Å tvile for lenge kan være farlig. Samtidig skal du kunne stå for det du gjør.

Sesong 2: Historier fra spesialstyrkenes lukkede miljø

I sesong 2 får du et innblikk i det lukkede miljøet til spesialstyrkene. Vi tar deg med til Syria og til Barentshavet.

Du får vite hva kjemiske våpen gjør med kroppen, og hvordan det er å rykke ut til et terrorangrep:

Sesong 1: Bli med på oppdrag med Forsvaret

Høsten 2017 reiste norske soldater til Irak for å hjelpe til med å bekjempe IS. Som en liten brikke i en stor koalisjon er dilemmaene mange. 

Hør også en historie om en konge som må reddes i Sør-Sudan. Eller om da Ronny ble skutt, og hvordan frykt påvirker kroppen. 

Eller bli med til et sted der ingen andre vil fly. Mali. Der skuddsikker vest og bombehund i lasterommet er en del av utstyret.