
Flyteknisk fagutdanning
Vil du jobbe med noen av verdens mest avanserte flysystemer? Luftforsvaret utdanner flyteknikere til Forsvarets kampfly, helikoptre og maritime overvåkningsfly.
Søknadsskjema åpnes i slutten av mars 2023.
Opptaket gjennomføres juni 2023.
For deg som har førstegangstjenesten kan du få unik teknisk utdanning og kompetanse på Luftforsvarets fly og helikopter.
Krav til søker
- Ha fullført og bestått videregående skole
- Ha fullført førstegangstjenesten innen utdanningsstart
- Minimum karakter 5 på teoritesten (allment evnenivå) fra sesjon
- Tilfredsstille fysiske krav tilsvarende karakter 3 ved opptak
- Helseprofil må kunne godkjennes for internasjonal tjeneste
- Normalt ikke eldre enn 28 år i oppstartsåret
En flysystemmekaniker/avioniker må være god til å kommunisere og samarbeide med andre. Bransjen har strenge sikkerhetskrav. Etikk og gode holdninger er viktig. Du må kunne arbeide nøyaktig og planmessig. Engelsk er fagspråket i flybransjen. Du bør derfor ha gode engelskferdigheter, både muntlig og skriftlig.
-
I løpet av utdanningen vil du lære å utføre vedlikehold, reparasjoner og flyklargjøring på Luftforsvarets fly og helikopter. Etter fullført utdanning er du sikret fast jobb ved en av Luftforsvarets baser.
Utdanningen passer for deg som ønsker en praktisk og spennende jobb med positive utfordringer og gode karrieremuligheter.
-
- Spesialkompetanse på Luftforsvarets fly og helikopter
- Lønn under utdanning og ingen studielån
- Du er sikret fast jobb i Luftforsvaret etter bestått utdanning
- Muligheter for deployering til andre land
- Gode karrieremuligheter
-
Det er Bardufoss videregående skole som gjennomfører utdanningen på oppdrag fra Luftforsvaret. Skolehverdagen består av teoretisk og praktisk undervisning med dyktige og dedikerte instruktører.
Flyfag ved Bardufoss videregående skole er tett lokalisert med Bardufoss flystasjon og maritim helikopterving (MHV).
Utdanningen er totalt på 2400 timer fordelt på to år. Flyteknisk grunnutdanning er modulbasert og fordelt på 12-14 moduler avhengig av om du skal utdannes til flysystemmekaniker (B1.1) eller avioniker (B2).
Alle modulene avsluttes med eksamen hvor kravet til bestått er 75% på alle eksamener.
Flyteknisk grunnutdanning er basert på det europeiske kravsettet for luftdyktighet (EASA) som er en felles standard i Europa.
Under utdanningen vil du også gjennomføre grunnleggende spesialistkurs (GSK) på til sammen 6 uker. GSK består av militærfaglig utdanning og relevant informasjon og opplæring for deg som nytilsatt i Luftforsvaret.