201A2692

Offiser på ett år

Fredrik Zachariassen (24) tok Forsvarets ettårige årsstudium etter politihøgskolen og leder nå to militærpolitistasjoner. Han tror det finnes mange med en sivil utdannelse som passer til et liv i uniform.

For et halvt år siden var han ferdig med det ettårige offiserstudiet ved krigsskolen. I dag er han løytnant og har ansvaret for 20 militærpolitisoldater og to ansatte fra kontoret sitt inne på Akershus festning.

– Da jeg hørte muligheten om et årsstudium med en ettårig offisersutdanning ble jeg interessert umiddelbart. Å kunne kombinere kunnskapen jeg hadde fått fra politihøgskolen med en lederutdanning fra Forsvaret syntes jeg virket veldig spennende, sier 24-åringen.

Leder to MP-stasjoner

Stillingen hans er troppssjef, med ansvar for militærpolitistasjonene i Oslo og på Rena. Som i følge ham ikke er så tungvint som det kanskje høres ut.

– Jeg skulle selvfølgelig gjerne vært på begge steder samtidig, men vi har funnet en løsning jeg trives godt med, forsikrer han.

Zachariassen har gjennomført førstegangstjenesten tidligere, hvor han fikk et godt inntrykk av Forsvaret. I ettertid savnet han blant annet det gode samholdet.

Likte kadett-livet

Som kadett, eller student om du vil, ved krigsskolen, opplevde han dette samholdet på ny.

– Livet som kadett var helt herlig. Det var et utrolig bra sosialt miljø, med masse ulike arrangementer som vi fikk delta på. Samtidig som selve utdanningen var lærerik og meningsfull. Jeg vil og trekke frem den store personlige utviklingen jeg opplevde i løpet av året på krigsskolen, forteller løytnanten.

Han anbefaler gjerne årsstudiet til flere og synes det er bra at Forsvaret tilbyr en slik utdannelse.

Anbefaler årsstudet

– At Forsvaret kan benytte seg av den sivile kompetansen som er der ute, og få de inn i Forsvaret, mener jeg er en veldig god vei å gå.

Etter utdanningen garanterer Forsvaret deg en jobb som offiser, og de videre karrieremulighetene er mange. Fredrik ser for seg å ta stabsskolen på sikt. Men akkurat nå, trives han veldig godt der han er, som troppssjef for en fin gjeng i militærpolitiet.

– Det sitter utrolig mange dyktige mennesker med god sivil kompetanse som virkelig egner seg for et liv i uniform og Forsvaret.

– Jeg kan virkelig anbefale årsstudium på krigsskolen til deg som har gjennomført en sivil bachelor, og synes et liv i uniform virker spennende, sier troppssjefen.