20200619JH_5545

Siste sjanse til å søke på Luftkrigsskolen

– Vi har allerede fått inn mange søkere og vi har troa på at det vil bli flere, forteller stabsoffiser for rekruttering og seleksjon, Ivar Bergundhaugen, om årets søkertall til Luftkrigsskolen.

15. april er det søknadsfrist på mange studier i hele Norge - blant annet bachelor i ledelse og luftmakt ved Luftkrigsskolen, ved Forsvarets høgskole. 

– Ved fullført profesjons-bachelor som offiser på Luftkrigsskolen får du en meget spennende lederjobb i Luftforsvaret i etterkant.  Ingen andre profesjonsutøvere får et tilsvarende stort ansvar for personell og materiell i første stilling etter utdanning, slik som offiserer i Forsvaret. Så om du liker å ta ansvar og få ansvar, søker du på offisersutdanning i Forsvaret. Du får også mulighet til både etterutdanning og videre karriere i Luftforsvaret og Forsvaret, sier Oberst Marianne Døhl, sjef på Luftkrigsskolen. 

Utdanningen på Luftkrigsskolen er kjent for høy kvalitet, og legger stor vekt på å videreutvikle egenskaper som lederskap, tillit, evnen til kontinuerlig utvikling og læring og evnen til å bygge og jobbe i team. I tillegg får du kunnskap og trening innen i luftmilitære fagretninger og det militære håndverket.

Døhl forteller at søkerne ved Luftkrigsskolen bør sette seg godt inn i hva utdanningen og tjenesten i Luftforsvaret krever og gir, være motivert for den utfordringen og muligheten det er å utdanne seg i Forsvaret.

– Ved Luftkrigsskolen utdanner man seg til en jobb i Luftforsvaret, og da er det viktig at man har tenkt igjennom hva en jobb i Forsvaret betyr. 

 


 

 

Bilde1.jpg
Marianne Døhl, sjef på Luftkrigsskolen, forteller at man kan få spennende jobber etter en bachelor på Luftkrigsskolen. Foto: privat


 

– Ser bra ut i år

Søknadsfristen er som nevnt lørdag 15. april, men stabsoffiser for rekruttering og seleksjon, Ivar Berghundhaugen, har allikevel klart å danne seg et bilde av årets søkertall. 

– Sammenlignet med tidligere år, ser det per i dag veldig bra ut for søkertallene på Luftkrigsskolen, forteller Berghundhaugen og legger til: 

– Det er jo fortsatt et par dager igjen før søknadsfristen går ut, og det er gjerne disse dagene de fleste søknadene kommer inn. 

Søknadene på Luftkrigsskolen skal først gjennom en innledende søknadsbehandling der det blant annet blir sett på vandel, helse, utdanningsbakgrunn og karakterer. 

– De søkerne som kommer gjennom søknadsbehandlingen møter på Sessvollmoen utenfor Oslo og gjennomfører FOS (forsvarets opptak og seleksjon). Der blir det gjennomført fysiske tester, legesjekk, evnetester, intervjuer og en feltperiode med seleksjonscaser, forteller Berghundhaugen. 

Berghundhaugen understreker at Luftkrigsskolen er på utkikk etter et mangfold av forskjellige typer mennesker. 

– Vi ser likevel på noen personlige egenskaper som blir testet ut under FOS. Vi ser etter evnen til å ta initiativ, vise omsorg og om man er mentalt robust, avslutter Berghundhaugen. 

20200204MG_8913.jpg