Poseidon_P-8A_BuNo169582_crop

Presseinvitasjon: P-8 maritime patruljefly ankommer Norge

Torsdag kveld den 24. februar landet for første gang et norsk P-8 maritimt patruljefly i Norge. Ankomsten er en svært viktig milepæl for Forsvaret og Norge.

Ankomsten vil markeres både ved første landing på norsk jord, og ved en offisiell markering på Evenes flystasjon noen dager i etterkant. Media inviteres til å ta del i begge markeringene.
 
Dette blir det første norske P-8 flyet som lander på norsk jord, og på Luftforsvarets base Evenes. Norge inngikk i 2017 avtale om anskaffelse av fem fly fra amerikanske myndigheter, og Forsvarsmateriell skal frem mot 2025 levere alle fem sammen med nødvendig utrustning til Forsvaret. Allerede i løpet av 2023 er planen at  de nye flyene skal ta over oppgavene som P-3 Orion har hatt i over 60 år ut fra Andøya. I 2025 vil både P-8 og F-35 være fullt operative.
 

1. mars - offisiell markering på Evenes
Den 1. mars kl.11:00 vil det gjennomføres en offisiell markering for mottak av P-8 på Evenes, med tilstedeværelse fra FD, Forsvaret, Luftforsvaret, Forsvarsmateriell, samarbeidspartnere og ansatte.

Markeringen inneholder orienteringer, offisielle taler, musikk og omvisning. Media inviteres til å være til stede under hele markeringen og det vil være mulighet for intervju og omvisning inne i flyet.

Se bilder fra ankomsten her

Påmelding og kontaktpersoner

Endringer i planen kan forekomme og vi oppdaterer denne siden fortløpende.

1. mars - Påmelding og tilrettelegging for offisiell markering:
Kommunikasjonssjef Luftforsvaret
Oberstløytnant Stine Barclay Gaasland
E-post: sgaasland@mil.no / Mobil: 95741532

Frist for påmelding: 28. februar kl. 15.00

For Forsvarsministeren:
Kommunikasjonsrådgiver Lars Gjemble
E-post: Lars.Gjemble@fd.dep.no / Mobil: 90973891

For FMA:
Spesialrådgiver Endre Lunde

E-post: enlunde@mil.no / Mobil: 90853270