idrettssoldat

Idrettssoldat

Idrettssoldaten tilrettelegger for andre slik at de får en aktiv livsstil og god fysisk form.

Varighet
12 måneder
Tjenestesteder
Alle
Avdeling
Sjøforsvaret
Luftforsvaret
Hæren
Forsvarets fellestjenester
Forsvarets operative hovedkvarter
Stridstrenbataljonen
Bakgrunn
Ingen
Innrykk
Januar, april, juli og september
Antall stillinger
10+

Krav til tjenesten

3000 meter: 13:30 for menn og 14:30 for kvinner.

Styrketester: gjennomsnittlig karakter 6.

100 meter svømming: Bedre enn 2 minutter. 

Les mer om de fysiske kravene her.

I tjenesten som idrettssoldat er det krav om god fysisk yteevne og bestått livredningstest, samtidig som man fremstår som en positiv rollemodell med sunne og gode holdninger og evne til å motivere andre.

  1. Tjenestehverdag

    Basetroppen ved 132 LV Ørland gjennomførte combat fitness test  / A troop at Ørland Main Air Station during a combat fitness test.

    Idrettssoldatens daglige gjøremål er drift og enkelt vedlikehold av stasjonens idrettsanlegg som for eksempel idrettshall, styrkerom og svømmehall. Du fungerer også som idrettsinstruktør i militær idrett og trening under den daglige tjenesten. Her får man god trening i å være instruktør samt mye erfaring innenfor trening og veiledning.

    Gjennomføring av konkurranser, tester og turneringer, samt tilrettelegging av fysisk aktivitet for soldater og befal er også viktige arbeidsoppgaver som gjøres av idrettssoldatene.

  2. I rekruttperioden får du mulighet til å konkurrere deg til stillingen som idrettssoldat. Det er Forsvarets behov som avgjør hvilken tjeneste du får. 

  3. Etter førstegangstjenesten har du muligheter for å bli ansatt som spesialist i den avdelingen eller Forsvarsgrenen du har tjenestegjort i. Si fra til befalet ditt hvis du ønsker å jobbe i avdelingen, eller ser etter andre stillinger i Forsvaret. Du kan også søke utdanninger i Forsvaret.