Kompani Lauritzen, sesong 2

Slik ble Setnesmoen kjendis-leiren

Både leir og brakker er blitt en liten turistattraksjon.

Sesong to av Kompani Lauritzen er i gang. Rundt i de tusen hjem sitter folk og følger med på utfordringene i og rundt de karakteristiske brakkene hos Møre og Fjordane heimevernsdistrikt 11 i Setnesmoen leir i Åndalsnes.

Første episode ble sett av over 1,2 millioner nordmenn. Ikke rart leiren hvor serien spilles inn også er blitt litt «kjendis».

– Både leir og brakker har blitt en liten turistattraksjon, forteller stabssjefen i Møre og Fjordane heimevernsdistrikt 11, major Ivar Hatlelid. 

TURISTKARTET

– Du kan godt si at vi har satt Setnesmoen og Åndalsnes på turistkartet. For oss i leiren er dette et artig innslag i vår militære hverdag. Vi er klar for å støtte med runde tre med opptak, om det skulle bli aktuelt, smiler Hatlelid.

Troppsbefalet som sørger for sengestrekken, er også denne gangen hentet fra Heimevernet og andre deler av Forsvaret. Den meste kjente er «fenriken», Geir Aker, som til vanlig er områdesjef i Horten.

14 KJENDISER

Ideen til Kompani Lauritzen er som i første sesong. Dag Otto inviterer 14 kjendiser til å delta i hans spesialutdanning, der de gjennom streng militær disiplin og beinharde øvelser og konkurranser skal bli til den beste versjonen av seg selv.

De må vise at de kan holde hodet kaldt i stressende situasjoner, ha mot til å overvinne sin største frykt og vise viljestyrke når det virkelig røyner på. 

IMG_4248MattiBernitzKompaniLauritzen2020.JPG
14 kjendiser deltar på Kompani Lauritzen, som spilles inn i HV-11-leiren Setnesmoen.

– Vi støtter med kjøretøy, materiell, bygninger, hinderbaner og vi har lagt til rette for dem denne gangen også, forteller Hatlelid.

– Vi har virkelig merket at HV-11s leir har blitt populær. Mange vil se på de gule brakkene våre, og plutselig er hinderbanen ute i skogen full av folk!