339 Special Operations Aviation Squadron (SOAS)

339 SOAS er en helikopterstyrke til støtte for Forsvarets spesialkommando (FSK) og Marinejegerkommandoen (MJK).

20210209-osh_kjk_bell-13

Ved siden av Forsvarets spesialkommando og Marinejegerkommandoen utgjør 339 SOAS den tredje komponenten i spesialstyrkenes kampsystem.

Som en del av det integrerte kampsystemet i Forsvarets spesialstyrker skal 339 SOAS være forberedt på å støtte Marinejegerkommandoen og Forsvarets spesialkommando under operasjoner både i og utenfor Norge.

Bredt spekter av oppgaver
Skvadronen løser et bredt spekter av oppdrag, noe som stiller store krav til kreativitet, fleksibilitet og tilpasningsdyktighet hos den enkelte. Skvadronen står også på kontinuerlig beredskap og har hovedbase på Rygge flystasjon.  

Organisering
Helikopteravdelingen 339 special operations aviation squadron (SOAS) har eksistert selvstendig siden 1956 og er dedikert til å støtte Forsvarets spesialstyrker.

Muligheter i 339 SOAS

Avdelingen trenger stadig nye dyktige og motiverte medarbeidere innen en rekke fagfelt.

Flyger

Som flyger ved 339 SOAS planlegger og gjennomfører du spesialoperasjoner i inn og utland. Det er i løpet av tiden ved Luftforsvarets flygeskole det selekteres hvilken avdeling og flytype du får.

Pil til høyre
Bell

Door Gunner/Rope Master

Som Door Gunner/Rope Master vil du betjene våpensystemet M134 under eskorte og ildstøtteoppdrag, samt ha ansvaret for innsetting og uthenting av personell under spesialoperasjoner.

Pil til høyre
230314_ODA_5871

Flyteknisk personell

Flyteknisk personell ved 339 SOAS utfører vedlikehold på helikopter og utstyr. Disse operer i hangar og ute i felt, og bidrar til oppdragsløsning med teknisk kompetanse.

Pil til høyre
230314_ODA_5413

Forsvarets spesialstyrker

Forsvarets spesialstyrker består av spesielt utvalgt personell som gjennomfører ukonvensjonelle og krevende operasjoner i alle slags omgivelser.

Pil til høyre
FS_karusell_01_16