Emneside for OPG3301 Bacheloroppgave

Hva lærer du

Bacheloroppgaven skal gi kadettene anledning til å anvende kunnskaper og ferdigheter de har tilegnet seg ved bransjeutdanningen ved avdeling Sjøkrigsskolen. Oppgaven skal skal gi øvelse i å gjennomføre et større arbeid alene eller i gruppe. Den skal gi kadettene tid til fordypning og trening i å løse teoretiske, eksperimentelle eller praktiske problemstillinger.

  1. Kunnskap

    Etter endt oppgave kan kadetten:

    • greie ut om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innenfor sitt oppgaveområde.
    • gjøre rede for hvordan etablering og systematisk gjennomføring av prosjekter foregår.
    • bevise innsikt i prosjektprosessen.

    Ferdigheter

    Etter endt oppgave kan kadetten:

    • anvende sin kunnskap til å identifisere, formulere, spesifisere, planlegge og løse tekniske oppgaver på en systematisk måte.
    • delta i planlegging og gjennomføring av mindre prosjekter.
    • finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling.
    • beherske relevante faglige verktøy og uttrykksformer.

    Generell kompetanse

    Etter endt oppgave kan kadetten:

    • arbeide med prosjekt som arbeidsform
    • planlegge å gjennomføre varierte arbeidsoppgaver som strekker seg over tid, alene og som deltager i en gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer
    • formidle sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger skriftlig og muntlig
    • utveksle synspunkter og erfaringer med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og gjennom dette bidra til utvikling av god praksis
    • bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser
  2. Det skal legges vekt på oppgavens relevans for Sjøforsvaret. Problemstilling fremmes til Seksjon for sjømilitær teknologi for godkjenning. Bacheloroppgaven gjennomføres i siste semester. Valg av oppgave gjøres i vårsemesteret før. Det oppnevnes en eller flere faglige veiledere til hver oppgave. 

    Oppgaven gjennomføres selvstendig eller i små grupper, bransjevis eller tverrfaglig innenfor teknisk bransje. Oppgaven kan eksempelvis være en litteraturstudie, en teoretisk analyse, en datasimuleringsoppgave eller en eksperimentell/praktisk oppgave med bruk av Sjøkrigsskolens laboratorier eller Sjøforsvarets materiell.

    Arbeidet skal presenteres skriftlig i form av en oppgave, som er vurderingsgrunnlaget. 

    Sakssammendrag på 3-5 sider (individuelt/gruppe) og poster, skal være utarbeidet innen bachelordagen. Dette skal godkjennes av emneansvarlig/veileder og kunne publiseres som en del av Sjøkrigsskolens FoU arbeide i tråd med FHS FoU-strategi. Disse utgis hhv i temahefte samlet av Emneansvarlig/fagmiljø/seksjonssjef og stilles ut samlet ifm bachelordag. Sakssammendrag og poster påvirker ikke karakteren.

    Sensorordning

    Bachelorrapporten blir vurdert av faglig(e) veileder(e) og en oppnevnt sensor. Sensur skal inneholde en skriftlig beskrivelse i henhold til statutter for "Marineingeniørenes pris".

  3. Selvvalgt

  4. Obligatorisk arbeidskrav: Skriftlig rapport/oppgave

     

    Vurderingsform: Bacheloroppgave

    Varighet: Semester

    Karakterskala: A-F

    Den skriftlige oppgaven blir vurdert av faglig(e) veileder(e) og en oppnevnt sensor. Sensur skal inneholde en skriftlig beskrivelse i henhold til statutter for "Marineingeniørenes pris".

     

    Forventet arbeidsinnsats: Oppgaveløsning 540 timer. Det berammes inntil 50 timer veiledning per oppgave.